Vlasman

Een totaalpakket voor de klant

Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. is sinds 2019 lid van de SBG en voert dagelijks sloopwerkzaamheden, asbest- en bodemsaneringen uit. Bovendien zijn ze dé grootste organisatie in Nederland als het aankomt op koppensnellen.

Ze streven ernaar om elk project perfect uit te voeren en de klant een totaalpakket te bieden dat past bij de wensen en behoeften van die specifieke klant. Bas van Herpen vertelt: “Ik werk inmiddels een jaar met veel plezier voor Vlasman en houd mij bezig met hoe we onze dienstverlening kunnen optimaliseren, uitbreiden en verduurzamen.”

Innovatie met oog voor de klant

Bas vertelt verder: “Om dat totaalpakket te kunnen bieden aan de klant kochten we ongeveer 2,5 jaar geleden de eerste grondzuigwagen. Deze wilden we met name inzetten bij asbestsaneringen. We zagen de vele toepassingsmogelijkheden van deze machine en de ergonomische voordelen die de grondzuigwagen aan onze medewerkers biedt. Inmiddels is de derde net binnen. De nieuwe grondzuigwagen is een one-of-a-kind met ontzettend veel mogelijkheden en we kijken ernaar uit om deze te gaan verkennen!”

De nieuwste grondzuigwagen van Vlasman is een KOKS CycloVac Pro met grondzuigarm en kan zowel droge als natte materialen zuigen. De machine is uitgerust met uniek terugzuigsysteem waardoor eenvoudig geswitched kan worden tussen droge en natte materialen. De wagen is speciaal ontwikkelt voor saneringswerkzaamheden en maakt het werken in vervuilde grond makkelijker.

Bas vult aan: “Bovendien kunnen we met deze innovatieve wagen vervuilde grond op een veilige manier transporteren en naar de verwerker brengen. Dit scheelt zowel ons als onze opdrachtgever een hoop tijd en geld.”

Circulair werken

Een groot gedeelte van onze werkzaamheden hebben betrekking op het verduurzamen van woningen en het vergroten van kruipruimtes. Vaak werken we op moeilijk bereikbare plekken en ook daar komt de grondzuigwagen weer van pas. Zo verwijderen we met behulp van de zuigtechniek vervuilde grond uit kruipruimtes, verwijderen we oud dakgrind en zuigen we isolatiechips. Vervolgens kijken we of het mogelijk is om bepaalde materialen te hergebruiken. Een voorbeeld hiervan zijn EPS-bolletjes die we uit een spouwmuur hebben gezogen. In veel gevallen kan dit isolatiemateriaal hergebruikt of gerecycled worden.

Ons doel is om innovatief te werk te gaan en zo min mogelijk afval te creëren. Als je je daar actief mee bezighoudt dan ben je verrast over hoeveel je mag en kan hergebruiken.”